NEIL YOUNG – akustisk krogshow

Neil Young - en akustisk berättarkväll (bild)

(Mina föreställningar om Neil Young ligger just nu på is då jag är fullt upptagen andra projekt.)

Att tolka Neil Young är inget jag tar lätt på. Ändå känns det helt självklart för mig att ge mig hans låtar. Kanske är han den som påverkat mig mest i mitt eget låtskrivande och mitt gitarrspel. Det är i alla fall tydligt att han återkommer som en ständig referens i mitt eget skapande. Andra influenser kommer och går, men Neil Young består.

En Neil Young-kväll med med mig bakom ratten är en musikalisk resa där berättande om rockstjärnans liv illustreras med bilder och får sitt soundtrack genom akustiska tolkningar av guldkorn från Neil Young’s låtskatt. Fokus ligger på Neil Youngs akustiska låtar framförda på akustisk gitarr och piano.

Föreställningen (som från början var tänkt som en engångsgrej) har blivit mycket uppskattad och blev en riktig långkörare på Stensökrogen i Kalmar. Jag har även turnerat med föreställningen och deltagit i hyllningskonserter med andra artister, bland annat med Christian Kjellvander.

Se sidan LIVE för att alla datum och platser för kommande Neil Young-kvällar.

Här är ett axplock låtar från premiären på Stensökrogen i Kalmar, november 2012.

PRESS

Intervju för Hej Kalmar.

Intervju, foto och klippning: Andreas Bendroth. 

Recension i Barometern

Recension av Neil Young- kväll i Barometern

“Fyndigt, elegant och med glimten i ögat berättar han Neil Youngs historia.” […] “En fantastiskt fin och viktig Ohio. En läcker Mr. Soul och en välslipad Cowgirl in the sand. Och det blir riktigt känsligt när han sätter sig  ned vid pianot och gör den smäckra balladen Birds.” (Dennis Andersson, Barometern 28/2-2013)
Läs hela recensionen.

 

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Carl-Otto Johansson tolkar Neil Young och berättar om rockstjärnans mytomspunna liv. Kvällen bjuder på en musikalisk resa i Neil Young’s hjulspår till tonerna av hans mest älskade låtar. Nya lyssnare får en introduktion till Young’s musik och för gamla fans blir det ett kärt återseende. Tonvikten ligger på Young’s akustiska låtskatt ur vilken Carl-Otto Johansson öser med gitarr, piano och sång. Låtar i urval: “Heart of Gold”, ”Like a Hurricane”, “Hey Hey, My My”, “Rockin’ in the Free World”, ”Old man”, “Harvest Moon”, “Cowgirl in the Sand”, “Ohio” m.fl.

OM NEIL YOUNG

Neil Young – en av rockhistoriens allra största och mest inflytelserika artister med en rekordlång karriär som sträcker sig från 60-talet till idag. Oerhört produktiv, oförutsägbar, envis, kompromisslös med omisskännlig röst och gitarrstil – Neil Young har alltid gått sin egen väg.
Efter att varit uträknad under 80-talet – och till och med blivit stämd av sitt eget skivbolag för att göra ”okaraktäristisk musik”- gjorde Neil Young en storstilad comeback i början på 90-talet och blev ”The Godfather of Grunge” med en helt ny generation musikälskare. Han är idag lika produktiv och vital som alltid och visar inga tecken på att lägga gitarren på hyllan.

INFORMATION FÖR ARRANGÖRER

Antal medverkande: 1 
Lokal:  Krogmiljö, konsertlokal, kyrka etc. Företrädesvis sittande publik.
Minsta scenyta: 3x3m
Bygg/rivtid: 120/60min
Ljudtekniker: Behövs ej. Jag sköter allt själv.
Ljudanläggning finns.
Projektor: Vid berättande föreställningar visar jag bilder. Projektor finns.
Speltid: ca. 120 minuter (uppdelat i två akter)
Föreställningen går att anpassa för att passa olika evenemang, lokaler och publik.

Affish ingår, se exempel: Affisch: Neil Young-kväll (A3)

För intresseanmälan, prissättning, bokning eller frågor, vänligen kontakta Carl-Otto Johansson.
Tel: 0702-35 97 22

CO_live_Neil_Young_Freedom_foto_Roberth_Walve_low