Neil Young-kväll avslutar “Påskyran” i Kastlösa

Hela vintern har Carl-Otto Johanssons musik- och berättarkvällar om Neil Young dragit fulla hus i Kalmar. Nu kommer föreställningen till Kastlösa på Öland och ger “Påskyran” en stämningsfull avslutning i Kastlösa gamla skola. Arrangör är Alvargården. Boka biljetter på info@alvargarden.se 

Neil Young - en akustisk berättarkväll (bild)

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Carl-Otto Johansson tolkar Neil Young och berättar om rockstjärnans mytomspunna liv. Kvällen bjuder på en musikalisk resa i Neil Young’s hjulspår till tonerna av hans mest älskade låtar. Nya lyssnare får en introduktion till Young’s musik och för gamla fans blir det ett kärt återseende. Tonvikten ligger på Young’s akustiska låtskatt ur vilken Carl-Otto Johansson öser med gitarr, piano och sång. Låtar i urval: “Heart of Gold”, ”Like a Hurricane”, “Hey Hey, My My”, “Rockin’ in the Free World”, ”Old man”, “Harvest Moon”, “Cowgirl in the Sand”, “Ohio” m.fl.

Lyssna på ett axplock låtar

Se intervjun

Intervju, foto och klippning: Andreas Bendroth. 

Läs recensionen

Recension av Neil Young- kväll i Barometern

“Fyndigt, elegant och med glimten i ögat berättar han Neil Youngs historia.” […] “En fantastiskt fin och viktig Ohio. En läcker Mr. Soul och en välslipad Cowgirl in the sand. Och det blir riktigt känsligt när han sätter sig  ned vid pianot och gör den smäckra balladen Birds.” (Dennis Andersson, Barometern 28/2-2013)
Läs hela recensionen.

 

OM NEIL YOUNG

Neil Young – en av rockhistoriens allra största och mest inflytelserika artister med en rekordlång karriär som sträcker sig från 60-talet till idag. Oerhört produktiv, oförutsägbar, envis, kompromisslös med omisskännlig röst och gitarrstil – Neil Young har alltid gått sin egen väg.
Efter att varit uträknad under 80-talet – och till och med blivit stämd av sitt eget skivbolag för att göra ”okaraktäristisk musik”- gjorde Neil Young en storstilad comeback i början på 90-talet och blev ”The Godfather of Grunge” med en helt ny generation musikälskare. Han är idag lika produktiv och vital som alltid och visar inga tecken på att lägga gitarren på hyllan.

 

TID/PLATS/BILJETTER

TID: Söndag 31/3. Matgäster kl 17:00. På scen kl 19:30.
PLATS: Konserten i Kastlösa gamla skola. Mat och dryck på Alvargården
PRIS: 150 kr

Boka biljetter på info@alvargarden.se. Biljetterna hämtas på Alvargården innan konsert. Mer info på Alvargardens facebook-sida. Mat, vin och öl serveras på Alvargården. Vi öppnar för matgäster kl 17.00. Förfriskningar finns att köpa på Alvargården i pausen. Efter konserten blir det pub.

OM CARL-OTTO JOHANSSON

Carl-Otto Johansson är en mångsysslande artist från Kalmar. I sitt soloprojekt Orphan Songs gör han singer-songwriter-rock på engelska. Han gör även popmusik och underhållning för barn under namnet ”Pappa Kapsyl”.

LÄNKAR

Facebook-event: http://www.facebook.com/events/281630528634049
Alvargårdens facebook-sida: http://www.facebook.com/pages/Alvargården/182898418435968?fref=ts
Alvargårdens hemsida: 
http://www.alvargarden.se/

Påskyran i Kastlösa på facebook
http://www.facebook.com/pages/Påskyra-i-Kastlösa/568802633131689