Pappa Kapsyl – underhållning för barn och vuxna barn

Pappa Kapsyl gör musik, videor och föreställningar om dinosaurier för barn. Med hundratals konserter årligen har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare. Pappa Kapsyl driver en populär Youtube-kanal med musikvideor och egenproducerade barnprogram.

Debutalbumet  “Dinosaurielåtar” (2012) med sånger om dinosaurier blev snabbt en succé. Samtidigt började jag också utveckla barnföreställningar med musik från skivan. Efter att jag kommit med i Länsmusiken utbud blev föreställningen ’Jagad av en T-rex!’ på  kort tid den mest bokade barnföreställningen i Länsmusikens historia (Kalmar län). Sedan premiären på hemmaplan turnérar jag idag över hela Sverige. Pappa Kapsyl gör fortfarande skolförställningar men offentliga föreställningar är övervägande.

Pappa Kapsyl har även en uppskattad Youtube-kanal med musikvideos och det egenproducerade barnprogrammet ‘Dinoparken’ med kul fakta om dinosaurier för barn. Under 2015 gjorde jag barnboksdebut i digital form och släppte två ljudboksappar om Ugglan & Musen som förutom en saga innehåller originalmusik och omfattande interaktionsljud. Pappa Kapsyl har en internationell motsvarighet i ‘Daddy Donut’ som har en populär Youtube-kanal.

Under 2018 släpptes nya skivan ”Dinosaurierna vaknar” samtidigt som Melodinosauriefestivalen lanserades som barnprogram och liveshow.

Pappa Kapsyls barnföreställningar har musiken i fokus och riktar sig till barn 4-8 år och deras familjer.

Pappa Kapsyls hemsida med sånger om dinosaurier hittar du här.

Musiken växlar mellan olika genrer – allt från rock, pop, reggae, visa, synt och brukar även uppskattas av vuxna. Barnalbumet har dessutom översatts till engelska och har nått stora framgångar internationellt – framförallt på Youtube. Den engelska skivan är släppt under namnet Daddy Donut

Melodinosauriefestivalen

Barnsånger på svenska om dinosaurier

Alla Pappa Kapsyls musikvideos fram till 2017 i ett klipp.

Har du sett nån dinosaurie idag?

Ugglan och Musen – hela sagan med bilder och musik!

Min barnbok Ugglan och Musen finns nu på Youtube att titta och lyssna på. Inläst av Pappa Kapsyl och illustrationer av Stina Ekvall.

Dinosauriernas Alfabet – Musikvideo

Musikvideo om dinosaurier för barn – Lär dig alfabetet med hjälp av en herrans massa dinosaurier. 

Trisse Triceratops – Musikvideo

Musikvideo om dinosaurier för barn – Trisse Triceratops från barnskivan Dinosaurielåtar.

Triceratops – Dinoparken (barnprogramserie om dinosaurier)

Du undrar säkert vad Triceratops använde sina horn till. Snart vet du…

Långhals blues – musikvideo

Dockskåps-musikvideo till barnlåten “Långhals Blues”. En morgon stod en långhals i hallen.

Tyrannosaurus Rex – musikvideo

“Tyrannosaurus Rex tycker inte om kex. Han gillar bara kött. Han käkar bara sånt som är dött.” Se T-rexen söka efter något att sätta tänderna i…

Musikvideo – Jagad av en T-rex

Här är musikvideon till låten Jagad av en T-rex från skivan Dinosaurielåtar med Pappa Kapsyl.

Spinosaurus – den värsta köttätaren!

Pappa Kapsyl besöker dinosaurieparken “A World of Dinosaurs” och hälsar på en läskig Spinosaurus.

_________________________________________________________________

OM DINOSAURIELÅTAR – världens äldsta och tyngsta barnskiva

“Varför finns det ingen bra popmusik om dinosaurier?” Den frågan ställde sig låtskrivaren Carl-Otto Johansson när sonen Svante blev dinosaurietokig i femårsåldern.
Många barn i förskoleåldern har en period när de blir fascinerade av dinosaurier. Kalmarmusikern Carl-Otto Johanssons son, Svante, var inget undantag. Pappa Carl-Otto gjorde som alla andra föräldrar: han köpte böckerna, filmerna och leksakerna. Det fanns ett överflöd av dinosaurieprylar för att möta ungarnas intresse. Men något fattades… var fanns alla bra låtar om dinosaurier?
”Hemma hos oss sätter vi musik till allt möjligt, så att hitta på låtar om dinosaurier kom helt naturligt. Jag satt och lekte med gitarren samtidigt som Svante lekte T rex eller Triceratops. Ganska snart hade vi ett gäng låtar vi båda gillade och då föddes idén att göra en barnskiva.”
Artistnamnet blev ”Pappa Kapsyl”. Skivan spelades in våren 2012 och släpptes på det egna skivbolaget ”Pennybags” i oktober samma år. Albumet innehåller 12 låtar med bred musikalisk spännvidd. De mest välkända jätteödlorna finns förstås med: Tyrannosaurus Rex,  Brachiosaurus m.fl. Men vi får också träffa en och annan oupptäckt art som den pyttelilla ”Minisaurien” och den själviska ”Egosaurus”.
______________________________________________________________________
LÄNKAR

KORTA FAKTA

* “Dinosaurielåtar” är en barnskiva med Pappa Kapsyl på temat dinosaurier.
* Mannen bakom Pappa Kapsyl är Carl-Otto Johansson från Kalmar.
* De nyskrivna låtarna är alla komponerade av C-O Johansson förutom en låt signerad Christian Nilsson.
* C-O Johansson spelar alla instrument på skivan samt står bakom arrangemang, inspelning och produktion.
* Bakom skivsläppet står det egna skivbolaget Pennybags.
* Musiken ingår i barnföreställningen ”Pappa Kapsyls Dinosauriedröm”.
* ”Pappa Kapsyls Dinosauriedröm” släpps som ljudbok 2013.
* Skivomslaget är illustrerat av Peter Svärd.

SAGT OM BARN-CD:N DINOSAURIELÅTAR

Här är några föräldrar som tyckt till om skivan:
“‘Dinosaurielåtar’ är full av bra musik som föräldrar också kan gilla”
“Detta är nog den bästa barnskivan sedan “Barnlåtar” med James och Karin som jag själv växte upp med. Riktigt bra låtar här!”
“Dinosaurie låtar är bästa barnskivan någonsin!!”
“Det här är den bästa samling låtar för barn sedan Djurens Brevlåda med James och Karin och den funkar för mina vuxna öron också. Det är svårt att inte gilla Egosaurusen och Klubbsvansen framför allt.”
“Ett måste i varje familjs iPod helt enkelt!”
“Alla föräldrar till dinosaurieälskande barn borde ladda ner ALLA sångerna! Roliga texter och härliga melodier. Modernt, underfundigt och genomtänkt!! Barnen älskar detta:-)”
“Det här är så långt från Alice Tegners barnsånger man kan komma men Dinosaurielåtar kommer garanterat att bli en klassiker inom svensk barnmusik”.
“Köp köp köp!!”