Pappa Kapsyl – underhållning för barn och vuxna barn

När jag gör musik, teater, videos och appar för barn kallar jag mig “Pappa Kapsyl”. Debutalbumet  “Dinosaurielåtar” (2012) med sånger om dinosaurier blev snabbt en succé. Samtidigt började jag också utveckla barnföreställningar med musik från skivan. Efter att jag kommit med i Länsmusiken utbud blev föreställningen ’Jagad av en T-rex!’ på  kort tid den mest populära barnföreställningen i Länsmusikens historia (Kalmar län). Sedan premiären på hemmaplan turnérar jag idag flitigt i hela Sverige.

Pappa Kapsyl har även en uppskattad Youtube-kanal med musikvideos och den egenproducerade serien ‘Dinoparken’ med kul fakta om dinosaurier för barn. Under 2015 gjorde jag barnboksdebut i digital form och släppte två ljudboksappar om Ugglan & Musen som förutom en saga innehåller originalmusik och omfattande interaktionsljud. Pappa Kapsyl har en internationell motsvarighet i ‘Daddy Donut’ som har en oerhört populär Youtube-kanal

 Skivan “Dinosaurielåtar” finns på Spotify. CD-skivor kan beställas här.

Pappa Kapsyls barnföreställningar har musiken i fokus och riktar sig till barn 4-8 år.

Pappa Kapsyls hemsida med sånger om dinosaurier hittar du här.

Skivan innehåller låtar i olika genrer – allt från rock, pop, reggae, visa, synt och är mycket uthärdlig för vuxna. Barnalbumet har dessutom översatts till engelska och har nått stora framgångar internationellt – framförallt på Youtube. Den engelska skivan är släppt under namnet Daddy Donut

Här är videon till låten “Tyrannosaurus Rex” från skivan “Dinosaurielåtar”.

Här är pressmeddelandet till skivan “Dinosaurielåtar”:

_________________________________________________________________

OM DINOSAURIELÅTAR – världens äldsta och tyngsta barnskiva

“Varför finns det ingen bra popmusik om dinosaurier?” Den frågan ställde sig låtskrivaren Carl-Otto Johansson när sonen Svante blev dinosaurietokig i femårsåldern.
Många barn i förskoleåldern har en period när de blir fascinerade av dinosaurier. Kalmarmusikern Carl-Otto Johanssons son, Svante, var inget undantag. Pappa Carl-Otto gjorde som alla andra föräldrar: han köpte böckerna, filmerna och leksakerna. Det fanns ett överflöd av dinosaurieprylar för att möta ungarnas intresse. Men något fattades… var fanns alla bra låtar om dinosaurier?
”Hemma hos oss sätter vi musik till allt möjligt, så att hitta på låtar om dinosaurier kom helt naturligt. Jag satt och lekte med gitarren samtidigt som Svante lekte T rex eller Triceratops. Ganska snart hade vi ett gäng låtar vi båda gillade och då föddes idén att göra en barnskiva.”
Artistnamnet blev ”Pappa Kapsyl”. Skivan spelades in våren 2012 och släpptes på det egna skivbolaget ”Pennybags” i oktober samma år. Albumet innehåller 12 låtar med bred musikalisk spännvidd. De mest välkända jätteödlorna finns förstås med: Tyrannosaurus Rex,  Brachiosaurus m.fl. Men vi får också träffa en och annan oupptäckt art som den pyttelilla ”Minisaurien” och den själviska ”Egosaurus”.
______________________________________________________________________
LÄNKAR

KORTA FAKTA

* “Dinosaurielåtar” är en barnskiva med Pappa Kapsyl på temat dinosaurier.
* Mannen bakom Pappa Kapsyl är Carl-Otto Johansson från Kalmar.
* De nyskrivna låtarna är alla komponerade av C-O Johansson förutom en låt signerad Christian Nilsson.
* C-O Johansson spelar alla instrument på skivan samt står bakom arrangemang, inspelning och produktion.
* Bakom skivsläppet står det egna skivbolaget Pennybags.
* Musiken ingår i barnföreställningen ”Pappa Kapsyls Dinosauriedröm”.
* ”Pappa Kapsyls Dinosauriedröm” släpps som ljudbok 2013.
* Skivomslaget är illustrerat av Peter Svärd.

SAGT OM BARN-CD:N DINOSAURIELÅTAR

Här är några föräldrar som tyckt till om skivan:
“‘Dinosaurielåtar’ är full av bra musik som föräldrar också kan gilla”
“Detta är nog den bästa barnskivan sedan “Barnlåtar” med James och Karin som jag själv växte upp med. Riktigt bra låtar här!”
“Dinosaurie låtar är bästa barnskivan någonsin!!”
“Det här är den bästa samling låtar för barn sedan Djurens Brevlåda med James och Karin och den funkar för mina vuxna öron också. Det är svårt att inte gilla Egosaurusen och Klubbsvansen framför allt.”
“Ett måste i varje familjs iPod helt enkelt!”
“Alla föräldrar till dinosaurieälskande barn borde ladda ner ALLA sångerna! Roliga texter och härliga melodier. Modernt, underfundigt och genomtänkt!! Barnen älskar detta:-)”
“Det här är så långt från Alice Tegners barnsånger man kan komma men Dinosaurielåtar kommer garanterat att bli en klassiker inom svensk barnmusik”.
“Köp köp köp!!”